نگاهی به پیشرفتهای بانک کشاورزی در زمینه بانکداری الکترونیک
فرنود حسنی
 

توسعه ICT آثار وتبعات مثبتي در عرصه های مختلف اقتصادي جوامع بهره بردار از اين فناوريها گذاشته است. تجارت نوین نیازمند ابزارها و زیر ساختهای مناسبی برای گسترش فرآیند های اقتصادی است. یکی از مهمترین شاخص های مراودات تجاری بانک ها هستند . بانکها با برقراری ارتباطات تنگاتنگ و نزدیک با مردم نقشی کلیدی را در عرصه تجارت بازی می کنند و به همین دلیل خمیشه در تلاش هستند برای پیشی گرفتن از رقبا خدمات خود را در ابعاد کمی و کیفی گسترش دهند. ورود بانکها به عرصه بزرگ ICT این امکان را برای آنها فراهم آورد تا جهش های چشمگیری برای ارائه و گسترش خدمات خود داشته باشند. آنها با استفاده از ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی هر روز شیوه های جدید تری را به مشریان خود معرفی میکنند تا مشتری سریعتر و بهتر از گذشته خدمات مورد نیازش را دریافت کند. در و اقع فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی به  بانکها  در رسیدن به شعار همیشگی مشتری محوری کمک بزرگی کردند.

اتوماسیون سیستم های بانکی در کنار آموزش مناسب کارکنان و مشریان به بانک ها این فرصت را داد که ضمن ارائه خدمات مطلوب تر اعتماد مشتریان را به استفاده از سیستم های الکترونیکی بانکداری افزایش یابد.

در این بین بانکهای کشور ما نیز از قافله عقب نماندند و با شناخت مناسب ظرفیتها و نیازهای مردم اقدام به اشاعه و گسترش سیستمهای الکترونیکی بانکداری کردند و در این عرصه نیز رقابت قابل توجهی را برای جذب هرچه بیشتر مشتریان آغاز نموده اند. بانک کشاورزی به عنوان یکی از بانکهایی است که  توجه خاصی با مسئله بانکداری الکترونیکی دارد و در این بین کلیه نیروها و توانمندیهای خود را صرف گسترش و بهینه سازی خدمات خود مبتنی بر سیتم های نوین بانکداری الکترونیکی کرده است.

در آستانه نمایشگاه با نکداری در محل دائمی نمایشگاه های تهران سعی می کنیم با روند اتوماسیون در بانک کشاورزی  آشنا شویم.

روند توسعه بانکداری الکترونیکی در سال 1382 با جدیت و تلاش خوبی پی گیری شده است و تا کنون قریب به هزار و پانصد شعبه مجهز به وسائل و نرم افزارهای لازم برای ارده خدمات ماشینی و با کیفیت بهتر به مشریان شده اند همچنین با گسترش کاربرد سیستم های تلفنبانک تعداد شعبی که مجهز به این سیستم که خدمات اطالع رسانی خود کار در مورد حسابهای مختلف را از طریق تلفن و نمابر به مشتریان ارائه می کند به حدود هزار شعبه رسیده است.

یکی از مهترین طرحهای اجرا شده در بانک کشاورزی در زمینه رسیده به بانکداری الکترونیکی طرح جامع نظام مدرن بانکداری مهر است.

از ابتدای سال 1379 بانک کشاورزی با توجه به ضرورت ارتقا خدمات بانکی و ارائه تسهیلات و امکانات بیشتر به مشتریان ضمن بررسی نیازها اقدام به تعیین طرحی برای یکپاچه سازی طرح جامع نظام مدرن بانکداری با نام اختصاری مهر یا به عبارت دیگر مدیریت هوشمن رایانه ای کرد. هم اکنون بر نامه های لازم جهت گسترش دستگاههای خود پرداز این طرح تا سطح 1700 شعبه در حال انجام است همچنین سیستم مهر خدمات مربوط به حساب جاری متمرکز مهررا در سطح بیش از 900 شعبه سراسر کشور به صورت online انجام می دهد و طبق برنامه های تعیین شده تعداد کاربران کارتهای مهر از مرز 200 هزار نفر نیز گذشته است.

بانک کشاورزی با تجهیز شعب خود به سیستم مهر توانسته است مشارکت مناسبی نیز در طرح شتاب یا همان شبکه بین بانکی داشته باشد که امکان استفاده همزمان از کارتهای اعتباری این بانک را در شعب خود پرداز بانک صادرات، توسعه صادرات و سامان فراهم اورده است.

یکی از جدیدترین طرح های بانک کشاورزی استفاده از سیستم هایSMS است که از این طریق به کاربران خود امکان می دهد تا به وسیله دستگاه تلفن همراه خود در روز دو مرتبه موجودی حساب های خود را بررسی کنند و گزارش های لازمه را دریافت کنند.

از دیگر طرحهای این بانک راه اندازی اینترانت دو زبانه با  آدرسwww.agri-bank.com است که در این شبکه اطلاعات گسترده ای در خصوص خدمات، اطلاعات سازمانی، آیین نامه ها و بخش نامه ها، گزارش عملکرد، سامانه پیام بانک با اکان دریافت پیشنهادات و نظرات مشتریان و ارتباط با مدیر و ارسال پیام از طریق  شبکه فراهم شده است.

یکی از مهترین طرحهایی که در سال 1382 از طریق بانک کشاورزی به انجام خواهد رسید که در واقع یکی از حیاتی ترین نیازهای روند توسعه تجارت الکترونیک است ایجاد کارتهای اعتباری است. بانک کشاورزی در این زمینه با سه نوع کارت اعتباری خدمات خود را ارائه می کند.

کارت طلایی یا GOLDEN CARD که اعتباری بالغ برده میلیون ریال را در اختیار کاربران خود می گذارد.

کارت سیمین یا SILVER CARD که اعتباری بالغ بر پنج میلیون ریال را در اختیار کاربر قرار می دهد.

و کارت سبز (معمولی) که اعتباری بالغ بر سه میلیون ریال را برای کابر فراهم می کند.

بانک کشاورزی در صدد راه اندازی سیستم ارسال صورتحساب مشتریان از طریق پست الکترونیکی می باشد.

شاید یکی از قوی ترین و مهترین فعالیتهای بانک کشاورزی را بتوان  راه اندازی        مر کز ارتباط سبزcall center ، عنوان کرد این مرکز که به صورت 24 ساعته فعال است از طریق کارشناسان خود مشاوره و راهنمایی لازم را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد.

از دیگر خدمات پیش بینی شده در سامانه پیام بانک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1)سیستم پرسش و پاسخ(سامانه ارتباط مشتریان): برای ارتباط بی واسطه و شبانه روزی مدیران بانک با مشتریان و همکاران

2) سیستم خدمات اطلاع رسانی (اطلاع رسانی مکتوب از  طریق دورنگار): برایدریافت اطلاعات به صورت مکتوب در مورد اطلاعات شعب و طرح های بانک.

3)سیستم اطلاع رسانی شعب: برای دسترسی سریع به شماره تلفن یک یا چند شعبه

4) سیتم ارز گویا: برای اطلاع یافتن از نرخ ارز توافقی

5)سیستم ارتباط با مدیر(سیستم پست صوتی)

با این توضیحات باید خاطر نشان کرد که در نظام های بانکداری الکترونیکی توجه جدی و مهمی در آموزش به کارکنان و انتقال اطلاعات کاربردی به مشتریان می شود. از همین روست که باید اصل اول برای توسعه و ترویج نظام های بانکی مبتنی بر سیستم های الکترونیکی را مشتری مداری عنوان کنیم. امید است برنامه ریزی ها و طرحهای مورد توجه از جانب مسئولان بانک کشاورزی بتواند تاثیر مثبتی بر روند توسعه و کاربری بانکداری الکترونیک در بین مردم داشته باشد چرا که توجه و اقبال عمومی به استفاده از این ابزار در نهایت به رشد و توسعه نظام های اقتصادی کشورعلی الخصوص بخش کشاورزی که بدون شک نقش عمده ای در دست یابی به توسه پایدار دارد خواهد انجامید. در گزارش های بعدی سایر بانکها را از نظر سیستم های E-banking مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بازگشت به صفحه فهرست مقاله های حوزه IT

 

 

 

 

 

 

 

                         
     
 

©2006 Copyright Farnood.com All Rights Reseved.