مدیریت  بازاریابی الکترونیکی در سازمان (15)
فرنود حسنی
 

در اینجا به یک نمونه از ایجاد سیستم های اطلاعاتی اشاره می کنیم.

یکی از شرکتهایی که در زمینه توسعه فناوری اطلاعات در کشاورزی فعال است در یک طرح جدید اقدام به جمع آوری اطلاعات کاملی از شرکتها و موسسات تولید کنندگان داروهای دامی به همراه داروخانه ها، کلینیک ها و دامپزشکان فعال در زمینه امور دام نمود این اطلاعات با ذخیره سازی در بانک های اطلاعاتی جامع در گام های ابتدایی به تمامی افراد و سازمانی حاضر در این بانک اطلاعاتی اجازه داد که به صورت شخصی وارد سیستم شوند و نسبت به به روزرسانی اطلاعات مربوط به داده های تولید شده و یا محصولات جدید، موجودی فعلی و تخصص های خود اقدام کنند. این سیستم اطلاعاتی ضمن ایجاد بستری مناسب برای تعامل اطلاعاتی ما بین شرکتها و کارشناسان مختلف به کابران امکان دسترسی به آخرین اطلاعات داروهای موجود و داروخانه که دارای این نوع دارو هاست به همراه نظرات کارشناسی نزدیک ترین کارشناسان دست پیدا کنند.

در این سیستم یگپارچه امکانات مختلفی به شرح زیر فراهم شد

الف) دسترشی به اطلاعات مفیدی از قبیل نام دارو، روش کاربرد، موارد استفاده داروهاف محصولات جدید داروخانه های عامل توزیع، کارخانه های تولید کننده ، مشاورین دامپزشکی و در نهایت قیمت های عمده فروشی و خرده فروشی داروها

ب) امکان دریافت سفارش به طریق online از طریق اینترنت و امکان مقایسه قیمت و تنوع بازار

ج) امکان تهیه داروهای دامی که گاهی استفاده سریع از آنها می تواند حیاتی باشد از نزدیکترین داروخانه های دامپزشکی

د) ارائه آمار و تححلیل های فروش و گزارش های بازار به اعضای سیستم

ه) در این سیستم کلیه داروخانه و کارخانه های داروهای دامی و یا وارد کننده ها می توانند به صورت سیستم های وب مدار با هم در ارتباط باشند و با کنترل دقیق موجودی انبار نسبت به ثبت سفارش از نزدیکترین کارخانه اقدام کنند. که این خود عمل مهمی در کاهش هزینه  هاست.

کاربرد و استفاده از این سیستم های اطلاعاتی به اعضا این سیستم فرصت داد که با منابع جدید اطلاعاتی مزایای رقابت های تجاری را در محیط های الکترونیکی را تجربه کنند آنها توانستند با افزایش توجه مشتریان با بازارشان کیفیت محصول خود را بالا ببرند و با هزینه های تولید تا توزیع کمتری نیز مواجه باشند ضمن اینکه روابط مناسبی را با مشتریان و توزیع کنندگان پیدا کردند .

 

جمع بندی

این مقاله سعی داشت با نگاهی ریز به مسائل و ظرایف موجود در بازارهای الکترونیکی نقش کلیدی سازمان ها در شکل گیری و رونق این نوع بازارها  را مورد بررسی قرار دهد و کارکرد هر یک از اجزای سازمان را در مدل جدید ساختار بازار های الکترونیکی  تعریف کند و در این میان نگاه ویژه ای به مباحث بازاریابی که در واقع می توان از آن به عنوان رگ حیاتی هر سازمانی یاد کرد داشت.

با ورود به عصر ظهور سازمان های مجازی موضوع بازاریابی الکترونیکی به یک نیاز اساسی برای امکان حرکت و تدوام توسعه  در هر سازمانی دارد بنابراین سعی شد ملزومات این نیاز به نحوی قابل ملموس تشریح و مورد اشاره قرار گیرد. کشور ما نیز برای ورود به عرصه های نوین تجاری بایستی هرچه سریعتر با تامین زیر ساختها و امکانات فنی و علمی زمنیه را برای توسعه فناوری های مبتنی بر سیستم های وب مدار فراهم نماید . بازاریابی الکترونیک به عنوان یکی از ملزومات تجارت الکترونیک نیازمند دستیابی به حدی از تکنولوزی و سیستم مدار بودن فعالیتهای سازمان هایی است که قصد دارند با حضور در عرصه تجارت الکترونیک حرکتهای جدیدی را تجربه نمایند. امید است این مقاله نقشی هر چند کوچک در رفع ابهامات و سوالات موجود و بستر سازی برای گرایش به سمت استفاده هدفمند و کاربردی از فناوری وب در سیستم های تجاری با رعایت ملزومات و کارکردهای بازاریابی الکترونیک باشد.

در پایان لازم می دانم قدر دانی و سپاس خود را از کلیه دانشجویان و عزیزانی که در طول دوره انتشار این مقاله از طریق پست الکترونیک بنده را مورد لطف خود قرار دادند اعلام کنم و از زحمات و حوصله مدیریت پایگاه اینترنتی www.itiran.com در انتشار این مقاله تشکر کنم.

 

بازگشت به صفحه فهرست مقاله های حوزه IT

 

 

 

 

 

 

 

                         
     
 

©2006 Copyright Farnood.com All Rights Reseved.