اصول نگارش در وب(قسمت دوم)

فرنود حسني

 

مقدمه: نوشتن در وب نيازمند برنامه ريزي دقيقي است. محتواي شما بايد کاملاً با ساختار و زمينه سايت مطابقت داشته باشد. وقتي خواننده اي متن شما را پيدا مي کند بايد قادر باشد تا خيلي سريع آن را مرور کند. براي کاربردي تر شدن محتواي سايت و تاثير هر چه بيشتر آن در جهت خدمت به اهداف سايت بايد هم از جنبه بيروني و هم از جنبه دروني براي ارتباط بين محتوا و موتورهاي جستجو تلاش کرد.

1-      براي شناسايي شدن در موتورهاي جستجو بنويسيد.

به گونه اي بنويسيد که قابليت جستجوي سايت در موتورهاي جستجو افزايش يابد. به اين معني که در محتواي خود بيشتر از کلمه هايي استفاده کنيد که خوانندگان هدف شما براي يافتن سايت هايي نظير سايت شما در موتورهاي جستجو استفاده مي کنند.

پيش از آغاز نوشتن لازم است در مورد کلمه هاي کليدي مورد استفاده در وب سايت فکر کنيد. با توجه به جايگاه بالاي سايت هاي انگليسي زبان و نياز به رسيدن به سطح مطلوبي براي رقابت با آنها براي کمک به شما در اين کار دو سايت انگليسي زبان Wordtracker و Overture را  معرفي مي کنم.

2-      استفاده از عنوان ها يا تيتر هاي مناسب

تيتر يا عنوان مهمترين بخش از مقاله اي است که شما خواهيد نوشت.زيرا همانطور که پيش تر اشاره کرديم مردم در ابتداي ورود به صفحه سايت آن را نمي خوانند بلکه به مرور آن مي پردازند بنابراين آنچه در ابتدا توجه آنها را جلب مي کند وجود يک تيتر جذاب و ترغيب کننده است. اهميت تيتر ها به علت قرار گرفتن در تگهاي متاديتا است که به هنگام جستجوي کاربران در موتورهاي جستجو قابليت يافته شدن دارند بنابراين بايد از کلمه هاي کليدي مناسبي در تيتر ها استفاده کرد. همچنين براي آگاهي کاربران از محتوي جديد مي توانيد تيتر مطالب جديد را در صفحات اصلي سايت خود بگنجانيد و از اين طريق کاربران را به سوي متن اصلي هدايت کنيد.

زماني که تيترها را مي نويسيد به نکته هاي زير توجه کنيد:

  • تيتر ها از 8 يا تعداد کمتري کلمه تشکيل شوند.
  • اطمينان حاصل کنيد که مهمترين و موثرترين کلمه هاي کليدي را پيدا کرده ايد.
  • تا حد ممکن از صفت ها و حروف ربطي و اضافه استفاده نکنيد.
  • شفاف و دقيق باشيد ، تيتر هايي برخلاف محتوا براي گول زدن خواننده به کارنبريد.

 

3-      خلاصه ها، جمله ها و پاراگراف هاي قوي اي بنويسيد.

خلاصه مقاله شامل اطلاعات کلي براي پاسخگويي به پرسش هاي چه کسي؟چه چيز؟چه وقت؟و چگونه؟ است که در حدود 50 کلمه تهيه مي شود.

جمله ها بايد بين 15 تا 20 کلمه باشند و پاراگراف ها بايد بين 40 تا 70 کلمه نوشته شوند. فراموش نکنيد که اگر جمله اول از پاراگراف اول متن جذاب نباشد کاربران سايت را ترک خواهند کرد.

 

4-      از متا ديتا ها استفاده کنيد.

متاديتا در واقع اطلاعاتي است براي آگاهي يا تسهيل دسترسي به اطلاعات ديگر. وب به علت خاصيت هاي خود امکان مناسبي توجه زيادي به متاديتاها در متن هاي خود داشته باشيد.

طبقه بندي کردن متن ها يک گونه متاديتا محسوب مي شود روي اين موضوع که از چه روشي براي طبقه بندي محتواس سايت خود استفاده کنيد متمرکز شويد. مراقبت از  اينکه مطالب شما به درستي در طبقه بندي ها قرار گيرند از مسئوليت هاي اصلي شما محسوب مي شود.

تيترها و خلاصه مطالب نيز از متاديتاها به شمار مي روند. اگر قرار است که در يک صفحه از سايت تنها يک متاديتا وجود داشته باشد آن هم متاديتا تيتر است. هر صفحه سايت بايد يک عنوان خاص داشته باشد که دقيقا محتواي موجود در آن صفحه را تشريح کند.

 

5-      و يرايش، ويرايش، ويرايش

ويرايش محتواي سايت براي افزايش دقت در املا و انشا متن سايت بسيار مهم است.

§     30 تا 50 درصد زماني را که براي نوشتن اختصاص مي دهيد براي ويرايش متن ها صرف کنيد.

§     متن خود را 3 بار مورد بررسي و بازنگري قرار دهيد.

§     ويرايش اوليه را به بررسي سبک و آهنگ نوشته شدن متن اختصاص دهيد. سوال هاي زير را از خود بپرسيد. آيا متن واضح و شفاف است؟ ايا ضروري است؟آيا راه کوتاه تري براي بيان آنچه گفته شده است وجود دارد؟آيا راه ساده تري براي بيان موضوع وجود دارد؟

§     ويرايش نهايي را به بررسي نکات گرامري و املايي اختصاص دهيد.

 

 بازگشت به صفحه فهرست مقاله های حوزه IT

 

 

 

 

 

 

 

                         
     
 

©2006 Copyright Farnood.com All Rights Reseved.