اصول راهبردی طراحی وب سایت
فرنودحسنی

سیمای ظاهری وب سایت یکی از مهمترین جنبه های دست یابی شما به موفقیت است. قضاوت اولیه در مورد کالاها و خدمات شما از جلوه ظاهری سایت شما صورت می گیرد.

سایتهای اینترنتی ضعیف یکی از دلایل عمده ورشکستگی کسب و کار های کوچک اینترنتی هستند. هزاران کسب و کار اینترنتی خانگی تلاش می کنند تا به حیات آنلاین خود ادامه دهند. بیشتر آنها یا پول کمی در می آورند یا اصلاً درآمدی ندارند و در نهایت سایت خود را در حالی که شکست خورده اند می بندند.

من در طول سال پیام های زیادی از کسانی که برای بازاریابی در اینترنت تلاش می کنند دریافت می کنم که آیا می توانم با دیدن وب سایتشان اشتباهاتی  را که در طراحی وب سایت مرتگب شده اند به انها بگویم. من می توانم این کار را  به محض اینکه سایت انها در وب نمایان شد انجام دهم اما بیچاره طراح سایت که مجبور است وقتی را برای یادگیری طراحی شایسته سایت صرف کند. چگونه یک وب سایت حرفه ای طراحی کند که مشخصاً  برای فروش محصولات و خدمات در نظر گرفته شده است.

 

اگر شما واقعاً قصد موفق شدن دارید باید زمان لازم را برای یادگیری خود صرف کنید.

 

ایجاد یک قالب

 

وقتی شما طراحی وب سایتتان را شروع کردید هدف پیش رویتان باید ایجاد قالبی باشد که شما بتوانید برای هر صفحه وب سایت به کار برید. با این کار تمام صفحات وب سایت شما ظارهری یکنواخت پیدا خواهد کرد.

در واقع قالب یک نمونه صفحه وب ساده است که شامل صفجه شراحی شده، آرم، تصویر، لینک ، و فضایی وِيژه مطالب محتوایی می باشد. اما قالب های اتخابی شما هیچگونه اطلاعات محتوایی به همراه ندارند و این شما هستید که در هنگام طراحی این مطالب را فراخور نیاز به آن اضافه خواهید کرد.

 

قالب بندی صفحات

 

من مصرانه توصیه می کنم که تمام محتوای صفحات وب خود را  در داخل جدول های HTML بگذارید. جدول ها به شما این امکان را خواهد داد که کنترل کاملی بر روی محتوای سایت و چگ.نگی نمایش آن داشته باشید.

به عنوان مثال شما می توانید سه جدول برای هر بخش از مطالبتان بکشید که بر روی هم قرار بگیرند. و در هر یک از این بخش ها به ترتیب از بالا به پایین عنوان مطلب، اصل مطلب و پایان مطلب را بگذارید. رعایت دقیق قطر جداول یکسان بودن عرض آنها و... می تواند در زیبا کردن صفحه کمک کند.

قرار دادن همه مطالب در یک جدول باعث کند شدن سرعت بارگذاری صفحه وب شما خواهد شد.

اگر شما تا به حال بدون استفاده از جدول یک صفحه وب طراحی کرده باشید می دانید که چه محدودیتهایی دارید مثلاً مطالب شما چگونه نمایش داده خواهند شد. متن های شما به هم خواهد ریخت.مطمئناً عدم استفاده از جدول راه خوبی در طراحی یک وب سایت حرفه ای نیست.

 

جداول به شما این امکان را می دهند تا مطالب خود را در بخش هایی مجزا همچون یک صفحه روزنامه به نمایش بگذارید، ستون ها و سطر های مخصوصی طراحی کنید، و حتی جدول هایی اضافی با پس زمینه رنگی  در داخل جداول مطالب محتوایی خود قرار دهید.

ویترین شما

 

صفحه اصلی سایت ویترینی برای کسب و کار شماست و از همین رو باید در همان نگاه اول به بازدیدکنندگانتان بفهماند که شما چه چیزی را ارائه می کنید.

اگر مشتریان بالقوه شما نتوانند کالا ها و خدمات شما را بیابند. به طور قطع وقت خود را برای یافتن آن بیهوده تلف کرده اند. آنها به سایت بعدی خواهند رفت و احتملاً دیگر به سایت شما نخواهند بازگشت. آنها سایت شما را برای اهداف خاصی دنبال می کنند. آنها خواستار چیزهایی هستند که سایت شما به آنها عرضه می کند. چیزهایی را که آنها به دنبلش هستند را آماده کنید در این صورت شما سود خواهید برد.

داشتن یک نام تجاری می تواند نقش اصلی را در موفقیت شما بازی کند. مطمئن شوید که لوگو و شعار سایت خود را در بالای سمت چپ همه صفحات قرار داده اید. این کار به تنهایی به بازدیدکنندگانتان برای به خاط سپردن سایت کمک نخواهد کرد اما گذشته از این به صفحات شما جلوه و احساس یکسانی می دهد.

به جای اینکه تلاش کنید تمام مطالب خود را به نوعی در صفحه اصلی بگنجانید، به دنبال راهی باشید تا بخش هایی را ایجاد نمایید. این بخش ها می تواند شامل نکات برجسته ای باشد که بوسیله لینک به اطلاعات بیشتر ختم می شود.

بسیار بهتر است که در صفحه اصلی خود عناصر ضروری زیادی بگنجانید و آن ها را به صفحات حاوی اطلاعات جزیی تر لینک دهید.

پیمایش صفحات

وقتی شروع به طراحی ضفحات می کنید به خاطر داشته باشید که بازدیدکنندگان ممکن است از صفحه ای به غیر از صفحه اصلی وارد سایت شما شوند. اطمینان حاصل کنید که در تمام صفحات لینکهای مناسبی برای تسهیل در پیمایش بازدیدکنندگان سایت قرار داده اید. لینکهای خود را در بالا و پایین و همچنین در دو جهت راست و چپ قرار دهید. برای اینکه لینکها مرتب در کنار هم قرار گیرند و همچنین به صورت مطلوب سازمان دهی شوند و از ظاهر یکن.اخی برخوردار باشند از جداول استفاده کنید.

تلاش کنید تا تعداد کلیک های لازم برای رفتن از صفحه اصلی به صفحه مقصد از 3 کلیک و یا جداکثر 4کلیک تجاوز نکند.

قلم ها

متن یکی از مهمترین بخش های صفحات وب را تشکیل می دهد. روشی که برای نشان دادن متن در سایت خود به کار می برید عامل مهمی در موفقیت شما ست

به طوری که می تواند سایت شما را خیلی حرفه ای و یا خیلی ساده جلوه دهد. وقتی که متن را در صفحات وب خود جای می دهید همیشه در استفاده از قلم ها ثابت عمل کنید. به عبارت دیگر قلم های گوناگون را در سایت خود به کار نبرید.

قلم های استانداردی که در اینترنت استفاده می شوند ArialوVerdana هستند. اندازه استاندارد برای متن ها 2 می باشد. ArialوVerdana به این دلیل به عنوان قلم های استاندارد معرفی می شوند که برای خواندن در صفحه نمایش کامپیوتر راحت تر هستند.

تیتر هایی که به قلم هایی با اندازه درشت تر نیاز دارند از این نظر کمی متفاوت هستند. عامه پسند ترین قلم مورد استفاده برای تیتر ها Georgia است که در اندازه های درشت تر زیبا تر هم می شود.

 

پس زمینه و رنگهای متن

در هنگام گزینش پس زمینه و رنگ های متن صفحات وب دقت لازم را صرف کنید. پس زمینه های شلوغ خواندن متن را دشوار خواهد ساخت  و توجه بازدیدکننده را ازهدف اصلی منحرف می سازد.

به علاوه همیشه به یکنواختی پس زمینه های تمامی صفحات وب سایت توجه کنید.

رنگهای سایت را نیز با دقت انتخاب کنید چراکه رنگها نشان دهنده روحیات شما هستند و به خوبی می توانند بر روی بازدیدکنندگان شما اثر کنند.

 

رنگهای روشن، مثل زرد و نارنجی موجب می شود که بازخوردی شاد و بشاش از شما نمایش دهد. رنگ های آبی و ارغوانی اثرات آرامش بخش دارند. رنگهی تیره همچون قهوه ای و سیاه اثرات غمگین کننده دارند.

 

  بازگشت به صفحه فهرست مقاله های حوزه IT

 

 

 

 

 

 

 

                         
     
 

©2006 Copyright Farnood.com All Rights Reseved.