مدیریت  بازاریابی الکترونیکی در سازمان (2)
فرنود حسنی

مدیریت بازاریابی الکترونیکی سعی دارد با تلفیق مکانیزم های اطلاعاتی و ارتباطی مطلوب ترین خدمات مورد نیاز مشتری را گزینش کند و در اختیار وی قرار دهد به گونه ای که مشتری احساس کند با یک سازمان پویا در حال ارتباط است. نباید فراموش کرد که در شیوه های نوین بازاریابی و تجارت نیز اصل و حکم اول برای مدیران توجه به مسئله مشتری مداری است.

پیش زمینه لازم برای موفقیت مدیرانی که تا کنون به شیوه های سنتی در امر تجارت و بازاریابی فعال بوده اند. کسب دانش و آگاهی لازم در مورد ابزارهای مختلف(ICTs ) می باشد. همانطور که قبلاً هم اشاره شد اینترنت به عنوان مهمترین و اثر گذارترین شاخص های دنیای ICT مطرح می باشد.لذا بهبررسی نقش و تاثیرات این ابزار ارتباطی مناسب در امر مدیریت بازار می پردازیم.

بسیاری از کارشناسان برجسته مدیریت ددو دهه آینده را عرصه ظهور شرکتها و سازمان های مجازی عنوان کرده اند. شرکتهایی که از نظر فیزیکی و جود خارجی ندارند ولی به رقابت در عرصه های تجاری می پردازند.آنهادر بستر مجازی اینترنت هویت پیدا می کنند و مدیریت مشوند و خدمات ارئه میدهند. البته نمونه اینگونه شرکتها هماکنون نیز یافت می شود اما نه به صورت کاملاً مجازی.

در این جا این سوال پیش می اید که اینترنت چه امکاناتی را در اختیار ما قرار می دهد و چه لزومی بر استفاده از آن برای ما وجود دارد؟

شبکه جهانی اینترنت بازرهای جدیدی را به روی سازمان شما خواهد گشود در واقع این امکان را برای شما فراهم می آورد تا بتوانید محصولات سازمان خود را در بازارهای جهانی به فروش بگذارید و از همه مهمتر مقایسه مناسبی از سطح کمی و کیفی محصولات خود در مقابل رقبا داشته باشید.

فراموش نکنید همیشه مدیرانی موفق هستند که ضمن تحقیق و جستجو روشهایی را انتخاب می کنند که موجب تسریع و تسهیل در امور مربوط به فروش کالاو عرضه خدمات و ارتباط با مشتریان می شود.

یکی از و یزگیهای مثیت و مفید اینترنت این است مه تمامی سازمان ها می توانند با هزینه ای کم از امکانات و شرایط مساوی برای حضور در یک بازار جهانی و بزرگ و البته به شدت رقابتی را داشته باشند.

مدیریت بازار در دنیای مجازی موجب کاهش هزینه های سازمان شما خواهد شد. این هزینه های می تواند شامل هزینه های برقراری ارتباطات، جمع آوری اطلاعات، تحقیقات و امارگیری و حتی سفرها باشد. شما با حضور در بازارهای اینترنتی به مشتریان خود قدرت و امکانات گسترده ای می دهید تا ضمن بررسی دقیق قدرت انتخاب خود را بالا ببرد و اگر شما خدمات مطلوب او را ارائه دهید قطعاً شما مورد گزینش قرار خواهید گرفت.

از یاد نبرید که سه اصل مطلوب مشتری چه چیزهایی بودند. شما اگر در یک و یا هر سه این اصول موفق باشید برنده نهایی خواهید بود.

1)      مشتری بهترین خدمات را از جنبه کیفی و کمی می خواهد

2)       مشتری می خواهد حداقل هزینه ممکن را صرف کند

3)      مشتری می خواهد کالا و خدمات را در کوتاهترین زمان در اختیار داشته باشد.

اینترنت به شما انکان می دهد تمامی این سه خواسته مشتریان خود را اجابت کنید. شما با گزینش اینترنت به عنوان بستر خدمات رسانی مناسب به مشتریان می توانید باعث افزایش کیفی و کمی در خدمات خود به مشتریان شوید. ضمن اینکه چون هزینه های شما با استفاده از ابزارهای ارتباطی واطلاعاتی کاهش یافته در نتیجه کالا یا خدمات خود را با قیمت مناسبتری به مشتری ارئه می کنید و این مسئله می تواند در حذف رقبا کمک عمده ای به شما بکند.

شاید به اعقاد بسیاری خواسته سوم مشتری از سازمان کم اهمیت ترین درخواست باشد که برعکس گاهی اوقات مهترین و حیاتی ترین اصل در امر مشتری مداری خواهد بود. در مدیریت بازر به شیوه های سنتی برای انتقال کالا از سازمان تا مشتری زمان و هزینه های زیادی صرف می شود. اما در شیوه های مبتنی برICT به دلیل نزدیکی فوق العاده بین مشتری و سازمان شما قادر خواهید بود کالای خود را بدون هیچ واسطه ای و در کوتاهترین زمان از دریافت سفارش در اختیار مشتری قرار دهید.

ادامه دارد....

 

بازگشت به صفحه فهرست مقاله های حوزه IT

 

 

 

 

 

 

 

                         
     
 

©2006 Copyright Farnood.com All Rights Reseved.