مدیریت  بازاریابی الکترونیکی در سازمان (13)
فرنود حسنی

با توجه به فعالیت هر یک از مشتریان فروشگاه الکترونیکی خود اورا در بانکهای اطلاعاتی فروشگاه بیشتر سهیم کنید. فرامش نکنید که شعبات فروش شما به عنوان ÷اینه های فروش می توانند نقش موثری در افزایش فروش شرکت داشته باشند.

  • نقش موثر سیستم های اطلاعاتی در فرایند های رقابتی بازار

انجام فرآیند ها و تعیین استرتژی های مربوط به خرید و فروش و توزیع به کمک یک سیستم اطلاعات جامع، تماس و ارتباط دائم و گسترده مابین دفتر مرکزی، دارندگان کارت های اعتباری، مراکز و عاملین توزیع و... را فراهم می سازد. سیستم ارتباطی دائم موچب می شود که حجم انبوهی از اطلاعات به طور دقیق و یه سرعت انتقال یابد و در نتیجه موجب بالا رفتن جایگاه سازمان  شما در میان مشتریان شود.

در زیر به مواردی از تاثیرات سیستم های اطلاعاتی در عرصه رقابتی بازار های الکترونیکی اشاره می شود:

الف) میزان فروش و مشخصات مشتریان از قبیل جنسیت، گروه سنی آنها و..

این دسته از اطلاعات جمع آوری شده به وسیله ابزارهایی که شما در اختیار مشتریان گذاشته اید(مثلاً فرم هایی برای ورود اطلاعات از طریق وب سایت) پس از برسی و تایید صحت آن در بانک اطلاعاتی فروشگاه شما ذخیره خواهد شد. تا باانجام پردازش های لازم زمانی که در اختیار فروشگاهها و شعب متنوع قرار می گیرند آنها بتوانند به موقع نسبت به تحلیل و تصمیم گیری در زمینه سفارشات تصمیم گیری کنند.

فرض کنید کالای خاصی را تولید کرده اید که فقط برای گروه سنی خاص و یا گروه تخصصی آز افراد کاربری دارد. چگونه می توان بدون این که دیگر افراد و مشتریان را دچار زحمت کرد افراد مد نظر را از عرضه این کالای خاص با خبر کرد؟ شما با استفاده از بانکهای اطلاعاتی پشتیبان فروشگاه خود و انجام گزارش گیری های موردی ( بر حسب نوع فعالیت و انتظار از بانک اطلاعاتی) می توانید به سرعت به اطلاعات افراد و مشتریان بالقوه خود دست پیدا کنید و سریعاً آ«ها را ر جریان تولیدات و خدمات جدید خود قرار دهید.

ب) سفارش های مشتریان

 پیش تر از اهمیت و توجه به سفارش های الکترونیکی مشتریان صحبت شد.اکنون شیوه برخورد بااین سفارش ها با استفاده از بانکهای اطلاعاتی مورد اشره قرار می گیرد.

سفارش هایی که مشتریان در فروشگاههای الکترونیکی ثبت می کنند می تواند به صورت پست الکترونیک و یا ارسال فرم های الکترونیکی در خواست کالا باشد. این سفارش ها می تواند به صورت online و هم به صورتoffline در ساعت های مشخصی که مشتری هم از آنها آگاهی دارد جمع آوری و طبقه بندی شوند و نسبت به توزیع کالاهای درخواستی در راس زمان های مقرر و یا توافق شده اقدام شود.

ج)تولید کنندگان و فرشندگان

دخیل کردن سیستم های اطلاعاتی در امر تولید و فروش می تواند نقش مفیدی در امر بررسی بهتر تقاضا ها داشته باشد و برنامه های تولید را با نظم بیشتی هدایت نماید. فرض کنید شما در فروشگاه خود کالاهای مختلفی را به فروش گذاشته اید و با پذیرش سفارش های مشتریان سرویس های لازم را در اختیار انها می گذارید وقتی از سیستم های اطلاعاتی در هدایت و پشتیبانی فروشگاه خود بهره ببرید می توانید با اطلاع کامل از درصد تقاضا، افت یا افزایش تقاضا، موجودی انبار و..نسب به خرید های بعدی و نیاز های بازار ویا تولیدات مورد نیاز مشتریان جهت گیری و برنامه ریزی های لازم را انجام دهید.

د)با ایجاد شبکه های به هنگام و به روز شده برای مشتریان بالفعل خود و ارائه امکاناتی مثل کارتهای اعتباری به آنها در واقع ین امکان را از دیگر رقبای خود سلب کرده اید و به مشتری این امکان را داده اید که برای ثبت سفارش های خود به صورت مستقیم با شما در ارتباط باشد.

ه) سیستم های اطلاعاتی می توانند به یکباره تاثیر زیادی در کاهش هزینه های جاری و سرمایه ای و همچنین تسریع عملیات سفارش تا دریافت کالا برای مشتری داشته باشند. از این رو با ظهور این چنین سیستم هایی در سازمان شما عرصه رقابتی برای رقبای شما تنگ تر خواهد شد. زیرا شما همیشه یک گام جلوتر از رقبا و یک گام نزدیکتر به مشتریان خود خواهید بود.


ادامه دارد....

 

بازگشت به صفحه فهرست مقاله های حوزه IT

 

 

 

 

 

 

 

                         
     
 

©2006 Copyright Farnood.com All Rights Reseved.